«Κακές» συνήθειες που επηρεάζουν την νεανικότητα της επιδερμίδας

Μπορεί τα χρόνια να περνούν και να μη… ρωτάνε, η αποφυγή όμως ορισμένων συνηθειών μπορεί να βοηθήσει να επιβραδύνετε λίγο την πορεία του χρόνου!

 

Κάπνισμα

Δεν επιβαρύνει μόνο την υγεία, αλλά και την ομορφιά μας. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει τη νεανικότητα της επιδερμίδας και ευθύνεται για το σχηματισμό λεπτών γραμμών γύρω από τα χείλη.

 

Μη επαρκής ενυδάτωση

Το νερό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον οργανισμό σας.
Βοηθά στην απώλεια βάρους με βασικό πλεονέκτημά η ενυδάτωση που προσφέρει, φροντίζοντας τη σφριγηλότητα και λάμψη της επιδερμίδας σας.
Αν λοιπόν αυτό δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σας επαρκώς, έρχονται αντίθετα αποτελέσματα.

 

Αντικοινωνικότητα

Η συναναστροφή με άλλα άτομα είναι μια μορφή άσκησης για τον εγκέφαλο και μπορεί να βοηθήσει στο να τον κρατά σε εγρήγορση. Οι φίλοι έχουν την ικανότητα να παρατείνουν τη νεότητά σας, καθότι με την παρουσία τους, μειώνουν το στρες και κρατούν χαμηλά τα επίπεδα του άγχους.

 

Ύπνος

Έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την νεανικότητα του δέρματος. Ένας οχτάωρος ύπνος βοηθάει τον οργανισμό να ξεκουράζεται επαρκώς και να δείχνει «φρέσκος».

 

Έκθεση στον ήλιο

Μπορεί στην χώρα μας να έχουμε μάθει να αγαπάμε την ηλιοθεραπεία και το μαύρισμα, όταν όμως μιλάμε για νεανικό δέρμα, ο ήλιος μπορεί να γίνει εχθρός. Όπως είναι γνωστό, το σώμα μας χρειάζεται τις ακτίνες του ήλιου 3 φορές την εβδομάδα από 15 λεπτά για να παράγει βιταμίνη D, η συνεχής έκθεση όμως στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τις πιθανότητες για ρυτίδες, κηλίδες και καρκίνο του δέρματος.

Αφήστε σχόλιο