Συνήθη λάθη που κάνουμε κατά την χρήση της αντηλιακής κρέμας

Η χρήση της αντηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη όλο τον χρόνο, καθότι μας προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος, την πρόωρη γήρανση, την φωτογήρανση και τις αντιαισθητικές ρυτίδες.

Παρά το γεγονός πως ο κόσμος είναι καλύτερα ενημερωμένος, συνηθίζονται ακόμα να γίνονται λάθη κατά την χρήση της αντηλιακής κρέμας. Παρακάτω ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και θα πρέπει να αποφεύγονται!

 

1) Δεν εφαρμόζεις την αντηλιακή πριν βγεις

Η αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να απλώνεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση μας στον ήλιο με αυτόν τον τρόπο το δέρμα έχει χρόνο να απορροφήσει την κρέμα ώστε να αρχίσει να ενεργεί.

 

2)Παραμελείς να βάλεις κρέμα σε «κρυφά» σημεία

Η αντηλιακή κάλυψη δεν σταματά στα προφανή μέρη, σημεία όπως τα δάχτυλα των ποδιών, τα πέλματα, οι μασχάλες, το τριχωτό της κεφαλής και τα αυτιά είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να προστατεύονται.

 

3)Χάνεις την αντηλιακή κρέμα με τον ιδρώτα ή την ξεπλένεις

Όταν πρόκειται για κολύμπι ή για δραστηριότητες που ενδεχομένως θα ιδρώσεις, φρόντισε να χρησιμοποιείς αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα, ειδάλλως θα ξεπλυθεί και θα χάσεις την προστασία της.

 

4) Χρησιμοποιείς αντηλιακή μόνο τις ημέρες που έχει ηλιοφάνεια

Μπορεί να ακούγεται παράλογο να βάζεις αντηλιακή τις συννεφιασμένες μέρες, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει πως ένα μεγάλο ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα.

 

5) Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό όταν βρίσκεσαι στην σκιά.

Ο ήλιος δεν βρίσκεται μόνο στην παραλία, αλλά είναι καθημερινά από πάνω μας, είτε είμαστε εντός ή εκτός σπιτιού. Η ομπρέλα στην παραλία ή μία σκιά δεν μας προστατεύει επαρκώς από τον ήλιο καθότι η ακτινοβολία μπορεί και αντανακλάται ακόμα και από την άμμο.

 

6) Δεν ανανεώνεις συχνά την αντηλιακή

Η  χρήση του αντηλιακού θα πρέπει να ξεκινάει από το πρωί στο σπίτι, ειδικά εάν σκοπεύουμε να περάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έξω. Για βέλτιστη προστασία συστήνεται η ανανέωση της αντηλιακής κρέμας ανά 80 λεπτά, ακόμα και αν είναι αδιάβροχη ή καθόμαστε στη σκιά.

Αφήστε σχόλιο