Έρπης Γεννητικών Οργάνων

Θεραπεία Έρπητα Γεννητικών Οργάνων

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων ανήκει στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οφείλεται στον ιό HSV2 και επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες.

Εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα, όπως κνησμό και φουσκάλες γεμάτες με ένα κίτρινο υγρό που προκαλούν πόνο και τσούξιμο στην περιοχή. Παράλληλα με τα παραπάνω, ο ασθενής ενδέχεται να εμφανίσει και πυρετό, αδιαθεσία, πονοκέφαλο και πόνο στους μύες.

Τα συμπτώματα χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα μετά την έκθεση στον ιό για να εκδηλωθούν. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία που να μπορεί να αντιμετωπίσει οριστικά τον έρπητα. Για αυτό και χρήζει συνεχούς υποστηρικτικής αντιμετώπισης γιατί ο ιός παραμένει κρυμμένος και καραδοκεί στα νευρικά κύτταρα για νέες υποτροπές. Η χορήγηση αντιικών φαρμάκων, καθώς και η τοπική αγωγή είναι οι πιο συχνές λύσεις που επιλέγονται για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος.

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου παρακολουθεί στενά τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν τη νόσο και ανάλογα με την περίπτωση, προτείνει θεραπευτικά μέσα που στόχο έχουν την όσο το δυνατόν πιο άμεση και αποτελεσματική ανακούφισή τους.