Δερματολογία

ΑΚΜΗ

Ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία. Επηρεάζει μεγάλο ποσοστό πληθυσμού χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς η διάρκεια της.

ΥΠΕΡΜΕΛΑΧΡΩΣΗ

Η αντιμετώπιση της δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συχνά χρειάζεται συνδυαστική εφαρμογή ειδικών αγωγών όπως peelings, μικροδερμοαπόξεση και laser.

ΣΠΙΛΟΙ

Πρόκειται για ογκίδια στο δέρμα που αποτελούνται από μελανινοκύτταρα. Οι σπίλοι, ή ελιές όπως συνηθέστερα καλούνται, μπορεί να είναι επίπεδες ή επηρμένες και το σχήμα τους είναι συνήθως στρογγυλό ή σφαιρικό.

ΨΩΡΙΑΣΗ

Χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με ανοσολογικό υπόστρωμα που προσβάλλει το 1-3 % του πληθυσμού.

ΟΝΥΧΟΜΥΚΗΤΙΑΣΗ

Δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα. Είναι μόλυνση των νυχιών από μύκητες που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι και αντιμετωπίζονται μόνο με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Ορμονικοί παράγοντες, λοιμώξεις και φάρμακα είναι ορισμένοι παράγοντες που οδηγούν σε τριχόπτωση. Εμφανίζεται ξαφνικά ή σταδιακά και επηρεάζει το δέρμα της κεφαλής ή και ολόκληρο το σώμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η σωστή και έγκαιρη πρόληψη είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία. Τακτική αυτοεξέταση και επίσκεψη σε δερματολόγο για ψηφιακή απεικόνιση (δερματοσκοπηση, χαρτογράφηση σπίλων).

ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Οι δερματοπάθειες εμφανίζονται σε παιδιά προ-σχολικής και σχολικής ηλικίας και οφείλονται σε μικρόβια, μύκητες, ιούς, αλλά και παράσιτα.

ΕΚΖΕΜΑ

Χρόνια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος αρκετά συνηθισμένη και επίμονη που εμφανίζεται συχνά στην ηλικία των 3 μηνών .

ΘΗΛΩΜΑΤΑ

Είναι καλοήθη ογκίδια του δέρματος γνωστά και ως κρεατοελιές που εντοπίζονται στο λαιμό, πρόσωπο, βλέφαρα, μασχάλες. Είναι μικρά στρογγυλά με μίσχο συνήθως στο χρώμα του δέρματος. Πολλές φορές τραυματίζονται και αιμορραγούν ενώ η αντιμετώπιση τους γίνεται με LASER CO2.

ΚΗΛΙΔΕΣ

Πρόκειται για καλοήθεις βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται σε πρόσωπο, χέρια, μπούστο, πλάτη. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνες αλλά ενοχλούν αισθητικά κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά με την χρήση του μηχανήματος LASER CO2.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Εμφανίζονται σαν μικρά επιφανειακά αγγεία κόκκινου, μωβ  ή μπλε χρώματος. Οφείλονται σε υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, κληρονομικότητα, εγκυμοσύνη, χρήση στεροειδών και αντισυλληπτικών. Η θεραπεία τους γίνεται με την πλέον σύγχρονη μη τραυματική μέθοδο εξάλειψης των αγγειακών βλαβών.

Μηχάνημα LASER CO2 FRACTIONAL

Μηχάνημα LASER CO2 FRACTIONAL

Μηχάνημα LASER ELITE της  CYNOSURE