Κονδυλώματα

Θεραπεία Κονδυλωμάτων

Τα κονδυλώματα είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση που οφείλεται στους ιούς HPV. Εμφανίζονται ως μικρές προεξοχές στο δέρμα ή οζίδια που έχουν σχήμα κουνουπιδιού και παρατηρούνται κατά κύριο λόγο σε δέρμα, βλεννογόνους, γεννητική χώρα και πρωκτό. Έχουν χρώμα παρόμοιο με αυτό της επιδερμίδας, ενδέχεται όμως να είναι και υπόλευκα ή πιο σκουρόχρωμα.

Εμφανίζονται εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια μετά την επαφή με άτομο που είναι φορέας κάποιου τύπου κονδυλωμάτων. Σχετικά με τα συμπτώματα που προκαλούν, τα κονδυλώματα είναι κατά βάση ασυμπτωματικά, αφού σε αρκετούς ασθενείς υπάρχει η μόλυνση χωρίς εμφανή συμπτώματα, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή φαγούρα.

Αντιμετωπίζονται με κρυοπηξία ή παλμικό laser CO2 αναίμακτα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή όπου απαιτείται.

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου εξετάζει κάθε περίπτωση με προσοχή και εφαρμόζει όλες τις προτεινόμενες θεραπευτικές μεθόδους για άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα.