Έχετε δυσχρωμίες; Έχουμε τη λύση!

Η γνωριμία με αυτό, που ονομάζεται δυσχρωμίες, ξεκινά από μία ερώτηση. “Τι είναι αυτό το καφετί σημάδι” αναρωτιόμαστε και γυρίζουμε πίσω στο χρόνο για να θυμηθούμε από τι μπορεί να λερωθήκαμε νωρίτερα. Κι ύστερα, έρχεται η συνειδητοποίηση της σκληρής αλήθειας. Τα καφέ στίγματα στο πρόσωπο ή στα άκρα είναι ουσιαστικά η επιρροή του χρόνου και του φωτός στην επιδερμίδα.

 

Πού οφείλονται

Τα αίτια εμφάνισης των δυσχρωμιών του δέρματος ανάλογα με τον οργανισμό μπορεί να είναι:

– Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι το πιο συνηθισμένο αίτιο και προσβάλλει τα σημεία, που είναι περισσότερο εκτεθειμένα (πρόσωπο, ντεκολτέ, χέρια).

– Οι ορμονικές αλλαγές, η αύξηση, δηλαδή, των οιστρογόνων στο γυναικείο οργανισμό. Για το λόγο αυτό, κάνουν την εμφάνισή τους συνήθως κατά την εγκυμοσύνη, σε γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ή κατά τη διάρκεια λήψης αντισυλληπτικών.

– Επιδερμικά τραύματα, που προκαλούνται, για παράδειγμα, από την αποτρίχωση ή ακόμα και την κάκιστη συνήθεια της βίαιης αφαίρεσης σπυριών. Στην πορεία, ενοχοποιούνται για τη συγκεκριμένη βλάβη της επιδερμίδας.

– Η λήψη φαρμάκων με συστατικά την αμιοδαρόνη και την χλωροπρομαζίνη, που έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσχρωμιών.

– Τέλος, η ακμή μπορεί να οδηγήσει στην υπερμελάγχρωση

 

Πώς αντιμετωπίζονται

Κατ’ αρχάς, οι δυσχρωμίες ανάλογα με την έκτασή τους, μπορεί να είναι γενικευμένες ή εντοπισμένες βλάβες. Οι πιο συνήθεις δερματικές δυσχρωμίες είναι οι κηλίδες και οι πανάδες.

Οι κηλίδες στο πρόσωπο, που συνήθως έχουν μικρό μέγεθος και είναι πολυάριθμες, αντιμετωπίζονται εύκολα ανάλογα με την έκτασή τους.

Οι πανάδες είναι επίσης μια αρκετά συνηθισμένη μορφή δυσχρωμίας και καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση από τις κηλίδες.

Για τις δυσχρωμίες του δέρματος έχουν ανακαλυφθεί τρόποι αποκατάστασης, χάρη στους οποίους ανακόπτεται η επιδείνωσή τους. Στο ιατρείο, μπορούμε να συζητήσουμε τις λύσεις, που μας παρέχει η επιστήμη. Ωστόσο, απαιτείται η δική σας προεργασία με μοναδική ευθύνη τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο επικίνδυνη.

Μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου ενάντια στις δυσχρωμίες μπορεί να εξαφανίσει τις ατέλειες και να αποτρέψει τον σχηματισμό νέων δυσχρωμιών, αρκεί να εφαρμόζεται με ευλάβεια πρωί και βράδυ. Η δράση των προϊόντων αυτών σβήνει τις καφέ κηλίδες, χάρη στη λευκαντική δράση τους, αναστέλλει την υπερπαραγωγή μελανίνης, προσφέρει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Δε ξεχνάμε την προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο, ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης βλάβης. Σε αντίθεση με τα κοινά αντηλιακά προϊόντα, η αντιοξειδωτική κρέμα Medik8 Daily Radiance Vitamin C SPF 30, δρα σαν ασπίδα προστασίας για το δέρμα απέναντι στις απειλές. Είναι ενισχυμένη με αντιηλιακά φίλτρα εξασφαλίζοντας την καθημερινή προστασία. Επιπλέον, την επιλέγετε διότι, πέρα από την καταπολέμηση των δυσχρωμιών, προάγει την σύνθεση κολλαγόνου, ενυδατώνει το δέρμα, ενώ λειαίνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

 

Αφήστε σχόλιο