Ρυτίδες, κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες – η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί το μεγαλύτερο ποσοστό βλαβών στην επιδερμίδα, σε αντίθεση με το πέρασμα του χρόνου που κατηγορούν οι περισσότεροι. Η αλήθεια είναι πως η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου λειτουργεί σωρευτικά, καταστρέφοντας το εσωτερικό της επιδερμίδας και επισπεύδοντας τη γήρανση.

Η αντηλιακή προστασία επομένως συνδέεται στενά με την αντιγήρανση, αφού η χρήση αντηλιακού είναι αυτή που μπορεί να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής έκθεσης στην επιδερμίδα σας. Ανάλογα μάλιστα με τα συστατικά που περιέχει το κάθε αντηλιακό, μπορεί να εμποδίσει τη συσσώρευση της ηλιακής ακτινοβολίας με δύο τρόπους:

Αν περιέχει ανόργανα συστατικά, αυτά λειτουργούν ως φράγμα που εμποδίζουν τις ηλιακές ακτίνες να διεισδύσουν στην επιδερμίδα. Αν από την άλλη, περιέχει οργανικά συστατικά, αυτά δρουν προσφέροντας ένας είδος χημικής απορρόφησης που και πάλι προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν πως η εφαρμογή αντηλιακού είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας του δέρματος από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Είναι μάλιστα ένα βήμα της ρουτίνας περιποίησης του προσώπου που θα πρέπει να ακολουθείτε όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα ακόμα και μια συννεφιασμένη ή βροχερή μέρα. Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι ευρέος φάσματος, να προστατεύει δηλαδή από την UVA και την UVB ακτινοβολία, ώστε να θωρακίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθείτε στον ήλιο και να ανανεώνεται τακτικά ώστε να είστε σίγουροι πως η επιδερμίδα σας προστατεύεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο e-derma.gr σας περιμένει μια μεγάλη γκάμα από αντηλιακά ευρέως φάσματος με φυσικά φίλτρα που προστατεύουν την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία, προσφέροντας μια ανάλαφρη και ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα. Επισκεφθείτε τώρα την ιστοσελίδα, βρείτε το αντηλιακό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σας και περιορίστε άμεσα τα σημάδια γήρανσης που στερούν από το πρόσωπό σας τη νεανική και φρέσκια όψη του.

Αφήστε σχόλιο