Αντιμετώπιση μασχαλιαίας υπεριδρωσίας με Βotox

Η υπερβολική εφίδρωση είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό ανδρών και γυναικών καθημερινά. Ειδικά ο υπερβολικός ιδρώτας στην περιοχή της μασχάλης (μασχαλιαία υπεριδρωσία) προκαλεί πρακτικά και αισθητικά ζητήματα, ενώ ενδέχεται να επηρεάσει και την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ασθενούς.

Ευτυχώς όμως πλέον υπάρχουν αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να περιορίσουν την έντονη εφίδρωση, προσφέροντας μια καλύτερη και πιο άνετη καθημερινότητα στους ασθενείς. Μία από αυτές τις λύσεις είναι και το Botox.

Τι είναι όμως η μασχαλιαία υπεριδρωσία και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με το Botox;

Η εφίδρωση αποτελεί τον φυσικό τρόπο ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και σε συνθήκη άγχους, φόβου ή κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Όταν όμως η ποσότητα και η συχνότητα του ιδρώτα που εκκρίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια, τότε γίνεται λόγος για υπεριδρωσία. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο υπερβολικός ιδρώτας εντοπίζεται στην περιοχή της μασχάλης, τότε πρόκειται για μασχαλιαία υπεριδρωσία.

Το Botox είναι μια εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας. Εμποδίζει προσωρινά την έκκριση των χημικών που ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Δεν αποτρέπει τη φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα απλώς εμποδίζει την υπεριδρωσία, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ασθενών. Μάλιστα, η εφαρμογή του Botox μπορεί να περιορίσει την παραγωγή ιδρώτα σε ποσοστό 50-80%.

Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή δυο ημέρες μετά την εφαρμογή του Botox, ενώ τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα και μπορούν να διαρκέσουν περίπου 6-9 μήνες.

Καθώς λοιπόν η εφαρμογή του Botox δεν λύνει μόνιμα το πρόβλημα της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας, η επανάληψη της θεραπείας είναι απαραίτητη για τον περιορισμό του υπερβολικού ιδρώτα. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν βέβαια εξαρτάται από τον κάθε ασθενή και την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Στο ιατρείο της δερματολόγου Ειρήνης Χαραλαμπίδου διενεργούνται θεραπείες Botox σε ένα ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο χώρο. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου με τη γιατρό και ενημερώσου για το οφέλη του Botox στην άμεση αντιμετώπιση της μασχαλιαίας υπεριδρωσίας.

Αφήστε σχόλιο