Εφηβική αυτοπεποίθηση – Ακμή τέλος

H έκκριση ορμονών που συμβαίνει στην εφηβεία είναι ιδιαίτερα έντονη. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αλλαγές στο σώμα και στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι μεγάλες. Η ακμή είναι η πιο συνηθισμένη αποτύπωση αυτής της αναστάτωσης. Αν συνυπολογίσουμε ότι οι έφηβοι όχι μόνο δίνουν σημασία στην εμφάνισή τους αλλά ορίζεται και η ταυτότητά τους από αυτήν, η ακμή γίνεται πραγματική απειλή. Όμως, αντιμετωπίζεται.

Σωστή ενημέρωση

Το 85 % των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της εφηβείας εκδηλώνει μια από τις μορφές της ακμής. Η συνηθέστερη είναι στο πρόσωπο όταν γεμίζει μικρά και διάσπαρτα σπυράκια. Ωστόσο, δεν είναι σπάνιες και οι περιπτώσεις της εμφάνισης μεγαλύτερων κυστών με πύον κάτω από το δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, η σοβαρότητα ποικίλλει. Η κληρονομικότητα, η συναισθηματική κατάσταση, η διατροφή, η εποχή του χρόνου είναι κάποιοι από τους συντελεστές. Ιδιαίτερα σημαντική επιρροή στο εφηβικό δέρμα έχουν επίσης τα καλλυντικά. Αν τα προϊόντα είναι ακατάλληλα συντελούν στη δημιουργία βυσμάτων στους σμηγματογόνους αδένες. Το πρώτο σημάδι είναι τα μαύρα στίγματα. Σε περίπτωση που δεν γίνει η κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπεία, οι αδένες σταδιακά αποφράζονται, διογκώνονται, με τελικό στάδιο την φλεγμονή.

Καθημερινή φροντίδα

Το μυστικό βρίσκεται στο πρώτο σημάδι. Τη στιγμή εκείνη ή ακόμη πιο πριν, προληπτικά καθόλη τη διάρκεια της εφηβείας, αν το δέρμα καθαρίζεται σωστά ο κύκλος της ακμής θα είναι μικρός. Τα αποτελέσματα της μάσκας καθαρισμού SKIN CEUTICALS CLARIFYING CLAY MASK είναι εντυπωσιακά. Συνίσταται όταν οι πόροι αρχίζουν να κλείνουν και αυξάνεται η λιπαρότητα.

Γενικότερο ζητούμενο, σε καθημερινή βάση, είναι να αφαιρείται απαλά η σκόνη και ο ιδρώτα χωρίς να ερεθίζεται η να ξηραίνεται το δέρμα. Τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα πρέπει να καθαρίζεται το πρόσωπο του εφήβου. Ένα προϊόν με έντονη αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση είναι το Medik8 CLARIFYING FOAM. Οι κερατολυτικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για έναν βαθύ καθημερινό καθαρισμό.

Αν πάλι η ταχύτητα εξέλιξης είναι γρηγορότερη και οι πόροι του δέρματος έχουν ήδη κλείσει, το ρυθμιστικό τζελ τοπικής χρήσης Medik8 BLEMISH SOS είναι εκείνο που μπορεί να φέρει άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Έγκαιρη θεραπεία

Αδιαμφισβήτητα, το αν η ακμή θα γίνει σταθερό πρόβλημα ή περιστασιακό ζήτημα εξαρτάται από την συμπεριφορά του εφήβου. Οι τακτικές επισκέψεις στον δερματολόγο του είναι πραγματικά αποτελεσματικές. Παράλληλα με το πρωτόκολλο θεραπείας που λαμβάνει ο έφηβος, σημαντικό είναι να ενημερώνεται και να τροποποιεί συνήθειες. Το δέρμα δεν είναι μόνο η εικόνα μας. Πάνω σε αυτό καθρεφτίζεται ο βαθμός που φροντίζουμε τον εαυτό μας. Ναι, η εφηβεία μπορεί να μην αφήσει πάνω μας σημάδια!

Zητήστε τη συμβουλή μας ή επισκεφτείτε μας για καλύτερη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της εφηβικής ακμής!

Αφήστε σχόλιο