2+1 βήματα για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας την άνοιξη

Η άνοιξη είναι η εποχή, που σηματοδοτεί την ανάπλαση για όλα. Και για την επιδερμίδα μας. Μετά τον χειμώνα, που το κρύο έχει σαν αποτέλεσμα την ξηροδερμία η λύση είναι μία. Ενυδάτωση. Σε αντίθεση με τον οργανισμό μας, η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καλύψει τα αποθέματα υγρασίας, που της λείπουν. Για να προλάβουμε την εποχή, που μας θέλει αναζωογονημένες και να σβήσουμε τις ατέλειες του αφυδατωμένου, απολεπισμενου και ερεθισμένου δέρματος, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα τρία παρακάτω εξπρές βήματα:

Βήμα 1ο: Πρόσωπο καθαρό που λάμπει σαν… διαμάντι

Το δέρμα χρειάζεται τουλάχιστον 2 εβδομάδες για τη φυσική απολέπισή του από τα νεκρά κύτταρα. Όμως κάποιοι παράγοντες επιβραδύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η δερμοαπόξεση, ή αλλιώς ο καθαρισμός με διαμάντι, αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες και ιδιαίτερα αποτελεσματικές μεθόδους για την ανανέωση της επιδερμίδας, αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει το δέρμα σε βάθος. Η μικροαπόξεση με ECOPEEL και ΔΙΑΜΑΝΤΙ, που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας, πραγματοποιείται ανώδυνα με μικρής διάρκειας συνεδρίες χωρίς ερεθισμούς και περιορισμό στο σπίτι. Είπαμε… Καραντίνα – καραντίνα, αλλά όχι και χωρίς λόγο!

Βήμα 2ο: Εντατική ενυδάτωση και κατάλληλη διόρθωση για κάθε ανάγκη

Έχει μεγάλη σημασία να επιλέγουμε προϊόντα, που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος. Ξεκινάμε από τον καλό καθαρισμό με το προϊόν Medik8 Calmwise Soothing Cleanser. που καθαρίζει σε βάθος. Ακολουθεί η θρέψη, την οποία θα πετύχει η καθημερινή κρέμα υψηλής αποτελεσματικότητας με ρετινόλη SKINCEUTICALS REDNESS NEUTRALIZER, αλλά και η εξάλειψη των ενοχλητικών ερεθισμών, για τις οποίες αναλαμβάνει δράση ο καταπραϋντικός ορός ενυδάτωσης SKINCEUTICALS PHYTO CORRECTIVE GEL. Για κάθε πρόβλημα η Κοσμετολογία έχει παρασκευάσει το κατάλληλο προϊόν προκειμένου να απομακρύνουμε τον αποκρουστικό μανδύα, που έχει αφήσει ο χειμώνας στο πρόσωπό μας.

Βήμα 3ο: Αντηλιακό… «βρέξει – χιονίσει»

Φανταστείτε τώρα σε αυτή την “ανυπεράσπιστη” κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το πρόσωπό μας μετά τον χειμώνα, να του ρίξουμε επάνω και την ηλιακή ακτινοβολία. Συνεπώς, αντηλιακό! Εννοείται όχι κάτω από δείκτη 30. Προτιμήστε το Medik8 Physical Sunscreen SPF30 και θα με θυμηθείτε. Φυσικά, οι πιο ώριμες επιδερμίδες χρειάζονται δείκτη 50, οπότε ιδανικό είναι το αντηλιακό SKINCEUTICALS MINERAL RADIANCE UV DEFENSE SPF 50. Υπενθυμίζω ότι το αντηλιακό πρέπει να το φοράμε όλο το χρόνο, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία, δυστυχώς προκαλεί βλάβες κυρίως με ηλιοφάνεια, αλλά και με συννεφιά. Εάν θεωρείτε ότι έχετε αντηλιακό από πέρυσι, είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσω ότι δεν έχετε. Το αντηλιακό, σε αντίθεση με όλα τα άλλα καλλυντικά προϊόντα, χάνει τις ιδιότητές του, αφού ο δείκτης προστασίας με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται. Πέρυσι ήταν 30, φέτος είναι 15, του χρόνου θα είναι 7… Ανανεώστε το. Είπαμε… Άνοιξη έχουμε!

Αφήστε σχόλιο