Μaskne: Αντιμετωπίστε την ακμή από τη χρήση μάσκας

Εάν είσαι ένας από αυτούς που έχουν παρατηρήσει μικρά σπιράκια στο πρόσωπο του, στην περιοχή γύρω από το στόμα και την μύτη, τότε η διάγνωση δείχνει ότι αντιμετωπίζεις «Μaskne».

O νεοεμφανιζόμενος αυτός όρος «Maskne» έρχεται να προστεθεί ως αποτέλεσμα της συχνής χρήσης της μάσκας λόγω της πανδημίας Covid-19. Αποτελεί σύμπτυξη των λέξεων «mask» και «acne» (μάσκα & ακμή) και δημιουργήθηκε για να περιγράψει τον ερεθισμό που προκαλείται στην επιδερμίδα του προσώπου από την παρατεταμένη χρήση μάσκας προστασίας του στόματος και της μύτης.

Όλο και περισσότερο άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτού του είδους την ακμή, τόσο στον ιατρικό χώρο, όσο και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους που απαιτούν τη συνεχή και ολοήμερη χρήση της μάσκας.

Τι να κάνετε; Αντιμετωπίστε την ακμή από τη χρήση μάσκας με απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους φροντίδας του δέρματός σας.

·         Ξεκινήστε με την σωστή πρόληψη.
·         Χρησιμοποιήστε ιδανικά ιατρικές μάσκες μια χρήσης, τις οποίες και θα αλλάζετε κάθε φορά που τις αφαιρείτε από το πρόσωπό σας.
·         Εάν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες, μη παραλείπετε να τηρείτε όλες τις συνθήκες υγιεινής για την επαναχρησιμοποίησή τους. Δηλαδή, τις πλένετε με αντιαλλεργικά προϊόντα σε θερμοκρασία 60ο C, τις σιδερώνετε πριν την χρήση τους και τις αλλάζετε συχνά με μια καθαρή.
·         Ακολουθήστε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με έμφαση στον καθαρισμό προσώπου τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα, το πρωί και μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι. Ξεκινήστε με το καθαριστικό Skinceuticals Soothing Cleanser, με ήπια συστατικά όπως σορβιτόλη, γλυκερίνη, εκχύλισμα orchis mascula και εκχύλισμα αγγουριού. Ο αφρός αυτός έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει την ευαίσθητη και ερεθισμένη επιδερμίδα. Έτσι, θα ενισχύσετε τη φυσική ανανέωση των κυττάρων και προετοιμάζετε το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης.
·         Συνεχίστε την φροντίδα του δέρματος με ήπιες κρέμες ή ορούς, που δεν θα προκαλέσουν έξτρα ερεθισμό ή λιπαρότητα στο δέρμα σας. Εάν το πρόβλημα της ακμής είναι μεγάλο, εφαρμόστε το serum υψηλής αποτελεσματικότητας Blemish & Age Defence της Skinceuticals.  Αυτός ο ορός με τον πρωτόγνωρο συνδυασμό οξέων συνδυάζει 2% διοϊκό οξύ με μια βέλτιστη σύνθεση alpha- και beta-υδροξυ-οξέων, για πρόληψη σχηματισμού ακμής.
·         Εάν το πρόβλημα ακμής, κατά τη χρήση της μάσκας, είναι μικρότερο, προτιμήστε ένα προϊόν φροντίδας όπως το Βlemish SOS της Medik8. Τον ιδανικό ρυθμιστικό τζελ ακμής για τοπική χρήση.. Η συνδυαστική θεραπευτική προσέγγιση διασφαλίζει πως και τα 3 αίτια της ακμής αντιμετωπίζονται αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση, τα άτομα που πάσχουν ήδη από ακμή ή άλλες δερματικές παθήσεις έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αντιδράσεις και να επιδεινωθεί το πρόβλημά τους, κυρίως από το άγχος, το οποίο είναι αυξημένο λόγω τον πρωτόγνωρων συνθηκών. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο- αφροδισιολόγο, ο οποίος θα μπορεί να κρίνει ξεχωριστά το κάθε κλινικό περιστατικό.

Αφήστε σχόλιο