Φροντίστε τα μάτια σας… «σαν τα μάτια σας»

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη περιοχή του προσώπου, για το λόγο αυτό πρέπει να την περιποιούμαστε και μάλιστα από νωρίς. Παράλληλα, όσο μεγαλώνουμε, στην περιοχή κάτω από τα μάτια παρουσιάζονται ρυτίδες, λεπτές γραμμές ή μαύροι κύκλοι.

ΑΠΕΙΛΗ 1: ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
Κατ’ αρχάς, οι μαύροι κύκλοι, δημιουργούνται συνήθως λόγω κακής μικροκυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια Η αντιμετώπισή τους πραγματοποιείται με γνώμονα την αιτία, που τη δημιούργησε. Παράγοντες, που οδηγούν στην εμφάνιση μαύρων κύκλων είναι η κούραση, το στρες, η έλλειψη βιταμινών, διάφορα παθολογικά και ψυχολογικά αίτια. Οι μαύροι κύκλοι σε νεαρές ηλικίες οφείλονται συνήθως στη κληρονομικότητα. Για να ενισχύσουμε την μικροκυκλοφορία στην εύθραυστη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια και να βελτιώσουμε την ελαστικότητα του δέρματος εφαρμόζουμε πριν τον ύπνο την αναπλαστική κρέμα Medik8 ADVANCED NIGHT EYE.

Επιπλέον, οι μαύροι κύκλοι δημιουργούνται και από τον ήλιο, λόγω της αύξησης της παραγωγής μελανίνης. Η καλύτερη επιλογή για προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UV είναι μία καθημερινή κρέμα ματιών με αντηλιακή προστασία, όπως η Medik8 Advanced Day Eye Protect. Συνεπώς, δεν ξεχνάμε χειμώνα – καλοκαίρι και τα σκούρα γυαλιά ηλίου. Είναι και στυλ…

ΑΠΕΙΛΗ 2: ΟΙΔΗΜΑΤΑ
Στην ηλικία των 30, το πρόβλημα, που κυρίως παρουσιάζεται στην περιοχή αυτή, είναι τα πρησμένα βλέφαρα, οι γνωστές σακούλες, που οφείλονται στη κατακράτηση υγρών. Για να μην γίνουν μόνιμες εμφανείς ρυτίδες, αποφεύγουμε την πολύωρη χρήση υπολογιστή και την υπερκατανάλωση τροφών εμπλουτισμένων με αλάτι. Επιβάλλεται αναζωογόνηση των ματιών με την κρέμα Skinceuticals Eye Balm

ΑΠΕΙΛΗ 3: ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ
Στη δεκαετία πριν την εμμηνόπαυση, σκοπός μας είναι να γεμίσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια για να προλάβουμε το «πόδι της χήνας», τις γραμμές έκφρασης της εξωτερικής γωνίας των ματιών, προτού βαθύνουν.

ΑΠΕΙΛΗ 4: ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Στην ηλικία των 50 ετών, το ώριμο δέρμα απειλείται από την απώλεια της πυκνότητας και των λιπιδιών του, που έχει σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση στην περιοχή των ματιών και τις βαθιές μόνιμες ρυτίδες. Χρειαζόμαστε ένα προϊόν σύσφιξης για ολική ανόρθωση. Σύμμαχός μας κατά των εμφανών σημαδιών του χρόνου είναι το προϊόν Skinceuticals Age Eye Complex

TIPS

  • Η καθημερινή περιποίηση της περιοχής των ματιών απαιτεί ευλαβική συνέπεια πρωί και βράδυ.
  • Η ενδεδειγμένη ποσότητα κρέμας είναι για κάθε μάτι μεγέθους ίσης με μία φακή, όση δηλαδή μπορεί να απορροφήσει η επιδερμίδα των ματιών.
  • Εφαρμόστε ταμποναριστά με ανοδικές κινήσεις στο κάτω βλέφαρο και περιμετρικά των ματιών μέχρι το τελείωμα του φρυδιού Δείτε αναλυτικά στο βίντεο.
  • Αφήστε τη κρέμα ματιών ν’ απορροφηθεί καλά πριν το μακιγιάζ, αφού λειτουργεί σαν ενυδατική βάση.
  • Εάν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα έντονοι μαύροι κύκλοι και χρειάζεστε ελαφριά κάλυψη, αντικαταστήστε το κονσίλερ με μία κρέμα ματιών με χρώμα.

Αφήστε σχόλιο