Η καθημερινή ρουτίνα του δέρματός σας βήμα – βήμα

Μένουμε σπίτι και φροντίζουμε συστηματικά το δέρμα μας. Αν στο πρώτο lockdown ξεκινήσατε δειλά – δειλά να φροντίζετε τον εαυτό σας, σε αυτόν τον δεύτερο «εγκλεισμό» καλείστε να τον περιποιήστε καθημερινά ξεκινώντας από την φροντίδα του δέρματός σας.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το δέρμα μας καθημερινά δέχεται επιθέσεις από ρίπους, φως, μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών, που το λερώνουν, το αφυδατώνουν, το οξειδώνουν και το καταπονούν. Αυτό όμως που ίσως δε γνωρίζετε είναι ότι οι στρεσογόνες καταστάσεις, η μη ισορροπημένη διατροφή και οι διαταραχές στον ύπνο επίσης επιβαρύνουν το δέρμα.

Γι’ αυτό, ακόμη κι αν βρισκόμαστε σπίτι, πρέπει να συνεχίσουμε να τρέφουμε το δέρμα μας σωστά για να διατηρήσει την σφριγηλότητα και τη λάμψη του. Όπως μια σωστη διατροφή έτσι και μια σωστή και υγιής επιδερμίδα χρειάζεται την σωστή «τροφή» πρωί και βράδυ.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αποκτήστε την υγιή επιδερμίδα που χρειάζεστε:

Καθαρισμός: Ξεκινήστε τη μέρα σας με το Skinceuticals Gentle Cleanser. Σχεδιασμένο για ευαίσθητο ή ταλαιπωρημένο δέρμα θα απομακρύνει του ρίπους και θα καταπραύνει το δέρμα σας. Εφαρμόστε το προϊόν σε υγρό πρόσωπο και λαιμό και ξεπλύνετε με νερό.

Τόνωση: Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα Skinceuticals Blemish & Age Toner σε βαμβάκι και περάστε απαλά σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Εφαρμόστε το αμέσως μετά τον καθαρισμό. Σχεδιασμένη για επιδερμίδα με τάση ακμής, αυτή η καθαριστική λοσιόν έχει χαμηλό pH προκειμένου να απολεπίσει και να αφήσει την επιδερμίδα σας λαμπερή, ομοιογενή και καθαρή.

Μάσκα: Αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας, εφαρμόστε ομοιόμορφα την μάσκα Skinceuticals Hydrating Mask B5. Ενισχυμένη με 1% υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Β5 και ένα μοναδικό σύμπλεγμα φυσικών ενυδατικών παραγόντωνα αυτή η μάσκα θα ενυδατώσει το δέρμα σας στο μέγιστο διατηρώντας τη σωστή μεταβολική λειτουργία του. Αφήστε την να δράσει για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε ή κάντε απαλό μασάζ με το υπόλοιπο προϊόν.

Μάτια: Για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, το πρωί επιλέξτε το serum-in-a-gel Skinceuticals Αox + Eye, με τριπλή αντιοξειδωτική φροντίδα για την καταπολέμηση της φωτογήρανσης και των σημαδιών κούρασης. Εφαρμόστε στην περιοχή κάτω απο τα μάτια, στις εξωτερικές γωνίες και στο κόκκαλο του φρυδιού. Μην εφαρμόζετε στο κινητό βλέφαρο.

Τη νύχτα, ενδύκνειται ο ενισχυμένος ορός ματιών Medik8 Retinol Eye Tr, ο οποίος διεγείρει τη παραγωγή του κολλαγόνου, και προσδίδει στην περιοχή των ματιών ένα γενικότερο lifting με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προσοχή, λόγω της δυνατής δράσης της ρετινόλης, η χρήση του πρέπει να γίνεται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα.

Ενυδάτωση: Ήρθε η ώρα της ενυδάτωσης με το Liquid Peptides Medik8, έναν λεπτόρευστο liquid-gel ορό, εμπλουτισμένο με ένα εξαιρετικά προηγμένο μίγμα αντιγηραντικων πεπτιδίων, έτοιμο να επαναφερει στη ζωή το δέρμα σας. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα σας, βρίσκεται σε αυτό το μπουκαλάκι. Απλώνετε μία επαρκή ποσότητα από το προϊόν για την ημέρα σε όλο το πρόσωπο- λαιμό και ντεκολτέ μέχρι να απορροφηθεί.

Εναλλακτικά, πριν κοιμηθείτε το βράδυ, μπορείτε να κάνετε χρήση τον ορό φυτικής προέλευσης, Bakuchiol Peptides Μedik8, εναλλακτικός της ρετινόλης με πρόδρομους πεπτιδίων. Είναι μια εναλλακτική, αντιγηραντική λύση αντί της ρετινόλης, ιδανική για ευαίσθητα δέρματα, τα οποία δεν μπορούν να ανεχθούν τη βιταμίνη Α. Έξι σταγόνες σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αρκούν για να ξυπνήσετε το πρωί αναζωογονημένη.

Στο μεταξύ, για την καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας, μην ξεχνάτε: να πίνετε αρκετό νερό, να τρώτε φρούτα και λαχανικά που δίνουν λάμψη στο δέρμα, να αθλείστε ώστε να γεμίζετε τους μυς με υγρασία και οξυγόνο και φυσικά να «καθαρίζετε» το μυαλό σας με ασχολίες που αγαπάτε.

Αφήστε σχόλιο