Οι must-do θεραπείες του χειμώνα

Οδεύοντας επίσημα και προς το χειμώνα, είναι και η κατάλληλη εποχή να εφαρμόσουμε θεραπείες αισθητικής που δεν μπορούμε να τις κάνουμε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αφαίρεση σπίλων

Η αφαίρεση των σπίλων αποτελεί πλέον μια διαδικασία ρουτίνας και ενδείκνυται είτε για ελιές που είναι ύποπτες για κακοήθεια, είτε για λόγους αισθητικής. Αφού πρώτα επισκεφθείτε τον δερματολόγο και υποβληθείτε σε εξετάσεις, ο γιατρός θα αποφασίσει ποιες ελιές μπορούν να αφαιρεθούν. Μεγάλοι σπίλοι που βρίσκονται σε παλάμες και πέλματα πρέπει να ελέγχονται γιατί αυτές οι περιοχές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να τραυματιστούν. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής είναι ότι η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ CO2 διενεργείται μόνο σε καλοήθεις δερματικές βλάβες και σε επιφανειακούς σπίλους και γίνεαι με τοπική αναισθησία και τα ράμματα, όταν υπάρχουν, αφαιρούνται σε λίγες μέρες. Η χειρουργική αφαίρεση σπίλου είναι μία απλή επέμβαση που γίνεται στο ιατρείο και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά με τοπική αναισθησία. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν οι πολύ μεγάλοι σπίλοι που απαιτούν πιο σύνθετους χειρισμούς και χρήζουν πλαστικής αποκατάστασης. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί να διενεργήσει τομή με άριστη επούλωση.

Χημικό peeling

Οι έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα με την υγρασία και τον ψυχρό αέρα αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν το δέρμα σας. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το δέρμα μας χρειάζεται απολέπιση μόνο το καλοκαίρι. Αυτές οι εναλλαγές της θερμοκρασίας από τη ζέστη στο κρύο και αντίστροφα κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να περιποιηθείτε εις βάθος την επιδερμίδα σας. Γι’ αυτό και αποτελεί την κατάλληλη εποχή να εφαρμόσετε ένα χημικό peeling, μια διαδικασία που το καλοκαίρι είναι αποτρεπτική λόγω ηλιοφάνειας. Με το peeling γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του νεκρού δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο στρώμα με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος της απολέπισης την οποία προκαλούν στην επιδερμίδα. Ενδείκνυνται για δέρματα που έχουν κηλίδες, ρυτίδες, ουλές και πανάδες στο πρόσωπο ή δυσχρωμίες. Για ακόμη πιο μόνιμα αποτελέσματα, οι δερματολόγοι συστήνουμε να συνδυάζεται με υπηρεσίες αισθητικής, όπως botox, υαλουρονικό οξύ, νήματα και μεσοθεραπεία.

Μεσοθεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Αποτελεί τη θεμελιώδη ουσία του δέρματος και συνίσταται ως θεραπεία τους χειμερινούς μήνες, καθώς η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και η αφυδάτωση του προσώπου ταλαιπωρούν το δέρμα. Για να μην το επιβαρύνουμε περισσότερο, προτιμούμε να την εφαρμόσουμε το χειεμώνα.
Τι κάνει το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ; Ενυδατώνει το δέρμα εις βάθος, αλλά επίσης, βελτιώνει και άλλα προβλήματα του προσώπου όπως οι δυσχρωμίες, οι πανάδες, προλαμβάνει ή και διορθώνει την χαλάρωση.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ με τεχνική μεσοθεραπείας, δεν κάνει απλώς μια προσωρινή ενυδάτωση, αλλά ένα «χτίσιμο» του προσώπου. Το υαλουρονικό, που παραμένει μέσα στο δέρμα για μεγαλύτερα διαστήματα, λειτουργεί ως διεγέρτης. Επομένως, βοηθάει τον οργανισμό στο να παράγει και δικό του κολαγόνο, το οποίο περαιτέρω ενισχύει την βελτίωση αυτή.

Η επιλογή της κατάλληλης μεσοθεραπείας είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό και ο δερματολόγος κάνει τη σωστή επιλογή και ξέρει να εφαρμόσει σωστά την τεχνική προσφέροντας πολύ καλά και ασφαλή αποτελέσματα.

Αφήστε σχόλιο