Φωτογήρανση: Η απειλή για την επιδερμίδα από τον ήλιο

Το έχετε ακούσει, το έχετε διαβάσει, είναι γνωστό. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει αρκετούς κινδύνους στο δέρμα μας. Η πληροφόρηση εστιάζεται γύρω από τις πιο σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, με αποτέλεσμα να μην έχει ειπωθεί αρκετά ότι ο ήλιος ενοχοποιείται και για διάφορες επιφανειακές βλάβες του δέρματος. Για παράδειγμα, οι χρωματικές αλλοιώσεις, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, τα μαύρα στίγματα και οι πανάδες σχηματίζονται, μεταξύ άλλων, και από την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η φωτογήρανση είναι η διεργασία, που οδηγεί σε πρόωρα γηρασμένη όψη του δέρματος σε περιοχές, οι οποίες έχουν υπερεκτεθεί στην υπεριώδη ακτινοβολία. Πέρα από τον ήλιο, το solarium μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες βλάβες και μάλιστα μερικές φορές σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού η τεχνολογία του βασίζεται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, άτομα με ανοιχτόχρωμο τύπο δέρματος και μη λιπαρή επιδερμίδα έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία και παρουσιάζουν πρόωρα φωτογήρανση.

Εμφανίζεται στα πιο ορατά μέρη του σώματος, το πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και στο ντεκολτέ. Τα χείλη μπορούν, επίσης, να εμφανίσουν σημάδια βλάβης από τον ήλιο. Mε τη συνεχή έκθεση στη UV ακτινοβολία για αρκετά χρόνια, οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα αυξάνονται και γίνονται βαθιές.

 

Η πρόληψη η καλύτερη θεραπεία

Κατ’ αρχάς, η πρόληψη είναι και σε αυτή την περίπτωση το πρώτο στάδιο προστασίας και επιτυγχάνεται με τον απλούστατο τρόπο, που δεν είναι άλλος από το να αποφεύγουμε την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Προκειμένου να μειωθεί η βλαβερή δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας, επιβάλλεται η χρήση αντηλιακών προϊόντων. Επίσης, η ενυδάτωση του δέρματος δημιουργεί μια επιπλέον ασπίδα προστασίας στο δέρμα.

 

Θεραπείες και προϊόντα αποκατάστασης

Η γήρανση του δέρματος είναι μία διαδικασία μη αναστρέψιμη. Οι θεραπείες, που μπορούν να βελτιώσουν καθοριστικά την εμφάνιση του δέρματος, είναι είτε αυτές που καλύπτουν τις βλάβες, είτε εκείνες που αφαιρούν την επιφανειακή στοιβάδα των κυττάρων, προκειμένου να δημιουργηθεί νέο δέρμα από τις κατώτερες στοιβάδες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν θεραπείες όπως το υαλουρονικό, το μπότοξ, το λίφτιγκ, το υγρό ενέσιμο υαλουρονικό.

Στη δεύτερη κατηγορία, κατατάσσονται θεραπείες, όπως η δερμοαπόξεση και η χημική απολέπιση, οι οποίες οδηγούν σε ενεργοποίηση των κυττάρων, στη δημιουργία νέου δέρματος και στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.

Προϊόντα ικανά να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση της όψης της επιδερμίδας, που πάσχει από πρώιμη φωτογήρανση, είναι αυτά που περιλαμβάνει το πακέτο αντιγήρανσης Skinceuticals, αποτελούμενο από αφρό καθαρισμού, αντηλιακό, τζελ ματιών κι έναν ορό ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ.

Καταλυτικής σημασίας προϊόν κατά της αντιγήρανσης είναι ο αντιοξειδωτικός ορός Medik8 C-Tetra, ο οποίος ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την ελαστικότητα και την πυκνότητα του δέρματος.

Για τα μάτια, προτιμήστε τον ενισχυμένο ορό Retinol eye treatment medik 8 που συμπληρώνει την αναγεννητική δράση του κύκλου του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των λεπτών ρυτίδων.

Αφήστε σχόλιο