Αντηλιακό: Ο σύμμαχός μας κι αυτό το καλοκαίρι

Τα τελευταία χρόνια, η έκθεση στον ήλιο έχει αποδειχθεί βλαβερή για την υγεία του δέρματος. Οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν από ένα απλό έγκαυμα ή τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων, έως την εξαλλαγή των κυττάρων της επιδερμίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τον καρκίνο του δέρματος. Η επιστήμη έχει κατορθώσει να προλαμβάνει τις συνέπειες από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στην αντηλιακή προστασία.

Μέσα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία

Η χρήση αντηλιακών προϊόντων είναι αναγκαία ολόκληρο το χρόνο, ακόμα και με συννεφιά. Εννοείται ότι κυρίως το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται σε επαρκείς ποσότητες τόσο στο σώμα, όσο και στο πρόσωπό μας. Η φυσική εφίδρωση από την ζέστη απαιτεί συχνές εφαρμογές του αντηλιακού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή προστασία.
Αρχικά, αποφεύγουμε τον ήλιο για τις ώρες που είναι πιο δυνατός, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Δεν ξεχνάμε το καπέλο, γυαλιά ηλίου και ανοιχτόχρωμο ρουχισμό, ακόμα και τις μακρυμάνικες μπλούζες. Επιλέγουμε αντηλιακά, που προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν προϊόντα αρκετά ανθεκτικά στο νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε μια φορά για ολόκληρη την διάρκεια της ημέρας, αφού κανένα αντηλιακό δε θεωρείται 100% αδιάβροχο. Ειδικά το καλοκαίρι, εφαρμόζουμε σε ολόκληρο το σώμα επαρκή ποσότητα αντηλιακού 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ενώ ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες, αλλά και μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα. Επιλέγουμε μόνο κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα, ανάλογα με τον φωτότυπο και τις ανάγκες του δέρματός μας.

Προϊόντα για κάθε τύπο επιδερμίδας

Οι κανονικές και οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται αντηλιακά ικανά να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Σε αυτή την απαίτηση ανταποκρίνεται πλήρως το Medik8 ADVANCED DAY TOTAL PROTECT SPF30.

Τις επιδερμίδες με λιπαρότητα ή τάση ακμής τις προστατεύουμε με ελαφράς υφής προϊόντα, που ρυθμίζουν και τους σμηγματογόνους αδένες, όπως είναι το SKINCEUTICALS Oil Shield UV Defense SPF 50, το οποίο προσφέρει ματ αποτέλεσμα.

Για τις πιο ώριμες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες γύρω από την περιοχή των ματιών είναι κατάλληλα τα αντηλιακά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση σαν το SKINCEUTICALS MINERAL EYE UV DEFENSE SPF 30.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από την πρόληψη. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι κατάλληλες εποχές για μία προληπτική εξέταση σπίλων, η οποία γίνεται εύκολα και γρήγορα σε μια απλή επίσκεψη στο ιατρείο.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί μας για ένα ξέγνοιαστο και ασφαλές Καλοκαίρι!

Αφήστε σχόλιο