Ποιες συνήθειες οφείλετε να αποφεύγετε μετά από μια θεραπεία προσώπου

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι το μόνο μέρος του σώματος που μένει εκτεθειμένο και ακάλυπτο σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο. Ο καπνός, οι ρύποι του περιβάλλοντος, η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και πολλά προϊόντα μακιγιάζ επιβαρύνουν το πρόσωπό. Οι εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου είναι σημαντικές για τη σωστή προστασία του δέρματος, υπάρχουν όμως κάποιες «συνήθειες» που μπορούν να μειώσουν τον χρόνο διάρκειας των αποτελεσμάτων τους.

 

 

Την πρώτη μέρα μετά την θεραπεία

α) Κράτησε τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπο

Αν και αυτός ο κανόνας ισχύει πάντα, ειδικά μετά από μία θεραπεία προσώπου η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Για να έχεις ένα όμορφο δέρμα πρέπει να μην επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση να «σπάσεις» τυχόν σπυράκια. Εάν ο ειδικός που έκανε την θεραπεία δεν τα πείραξε, μάλλον δεν είναι έτοιμα να ανοίξουν και αν τα πειράξεις μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμούς, μολύνσεις ή ακόμα και ουλές.

β) Απόφυγε το «βαρύ» μακιγιάζ

Σε περίπτωση που μετά την θεραπεία παρατηρήσετε κοκκινίλες ή διάφορα σημάδια από την απολέπιση, ίσως μπεις στο πειρασμό να τα καλύψεις με ένα «βαρύ» concealer. Δεν πρέπει να υποκύψεις καθώς μία θεραπεία προσώπου μπορεί να προσφέρει βαθύ καθαρισμό, το ιδανικό είναι να αφήσεις το δέρμα σου να «αναπνεύσει» από το μακιγιάζ.

γ) Προσοχή στη σάουνα ή το χαμάμ

Μετά τη θεραπεία είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις σάουνα ή χαμάμ για τουλάχιστον δυό μέρες.

Επόμενες 3-4 μέρες

α) Απόφυγε ή ελάττωσε την εφαρμογή των καθημερινών δερμοκαλλυντικών

Το ιδανικό είναι η αποφυγή της χρήσης προϊόντων ιδιαίτερα των σκληρών, όπως είναι οι ρετινόλες, μάσκες προσώπου και τα διάφορα καθαριστικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου για το ποια προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

β) Απόφυγε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Επειδή έχει γίνει απολέπιση στο δέρμα σου πρόσφατα είναι πιο ευαίσθητο και ευάλωτο στις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Μετά από μερικές ημέρες μπορείς να ανησυχείς λιγότερο για τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου στο δέρμα σου, αλλά ακόμα και τότε είναι ιδανικό να φοράς ένα αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο για την καθημερινή προστασία σου.

Αφήστε σχόλιο