Ροδόχρους νόσος: θεραπεία με Laser ND Yag

Γνωστή και ως ροδόχρους ακμή, η ροδόχρους νόσος είναι μια δερματοπάθεια του προσώπου που προσβάλλει κυρίως τους ενήλικες με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Η εμφάνιση της νόσου μπορεί να προκληθεί από κληρονομική προδιάθεση, ορμονικές διαταραχές αλλά και χρόνια και υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς την απαραίτητη προστασία. Επιβαρυντικοί παράγοντες θεωρούνται επίσης το στρες και η κακή διατροφή.

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι το έντονο ερύθημα, ενώ αν δεν θεραπευτεί η νόσος ενδέχεται να εμφανιστούν στο πρόσωπο εξογκώματα και μικρά κόκκινα σπυράκια. Τα συμπτώματα αυτά παρατηρούνται κυρίως σε μάγουλα, μύτη, μέτωπο, πιγούνι και μάτια.

Laser ND Yag – άμεση και αποτελεσματική θεραπεία κατά της ροδόχρου νόσου

Το laser ND Yag προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των αγγειακών βλαβών και πιο συγκεκριμένα, της ροδόχρου νόσου. Με την εφαρμογή του laser, η θερμοκρασία ανεβαίνει τοπικά στα αγγεία και έτσι σταματά η κυκλοφορία του αίματος εντός τους, με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν και να απορροφώνται από τον οργανισμό. Παράλληλα, το laser φτάνει μέχρι τους ινοβλάστες, προκαλώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι, ενισχύεται η σύσφιξη της επιδερμίδας, ενώ η υφή της βελτιώνεται άμεσα.

Η θεραπεία με laser ND Yag διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορεί να διενεργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία που προκαλεί ένα παροδικό αίσθημα καύσου, προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και έχει μηδαμινό χρόνο αποθεραπείας ώστε ο ασθενής να επιστρέφει αμέσως στην καθημερινότητά του. Ενδεχομένως να παρατηρηθεί ήπιος ερεθισμός στην περιοχή μετά την εφαρμογή της θεραπείας που υποχωρεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Απαραίτητη μετά τη θεραπεία με laser ND Yag είναι η σωστή αντηλιακή προστασία.

Το laser ND Yag αποτελεί ένα ισχυρό «όπλο» κατά της ροδόχρου νόσου όταν εφαρμόζεται από επαγγελματίες με τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις. Η δερματολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου γνωρίζει πώς να χειριστεί το laser ώστε να προσφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενώ το ιατρείο της είναι εξοπλισμένο με το πλέον σύγχρονο μηχάνημα laser.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας με τη γιατρό προκειμένου να δοκιμάσετε τη θεραπεία με laser ND Yag και να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της ροδόχρου νόσου οριστικά.

Αφήστε σχόλιο