3+1 μυστικά για ενυδατωμένο δέρμα το καλοκαίρι

Η επιδερμίδα μας όταν είναι αφυδατωμένη, χάνει την ελαστικότητά της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανσή της. Οι ανάγκες του δέρματος σε νερό είναι πιο αυξημένες κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Συνεπώς, το δέρμα ταλαιπωρείται από τον ήλιο και αφυδατώνεται με αποτέλεσμα την φωτογήρανση. Παρακάτω θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να την αποτρέψετε.

Πίνετε συχνά άφθονο νερό
Η ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιδερμίδα υγιή και το πρωταρχικό βήμα γι’ αυτό είναι η επαρκής πρόσληψη νερού. Το καλοκαίρι, λόγω της απώλειας μέσω του ιδρώτα, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό είναι αυξημένες. Θυμηθείτε να καταναλώνετε σε καθημερινή βάση περισσότερο νερό και ροφήματα. Κυρίως, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας τακτικά και να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Προσέξτε τη διατροφή σας
Κατ’ αρχάς, η διατροφή σας το καλοκαίρι καλό είναι να είναι πλήρης και ισορροπημένη και να περιλαμβάνει τροφές απ’ όλες τις κατηγορίες. Για υγιή επιδερμίδα, καταναλώστε, για παράδειγμα, περισσότερα φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, καθώς και ελαιόλαδο, που περιέχει  βιταμίνη Ε. Σκεφτείτε όποιο φρούτο θέλετε και καταναλώστε σε άφθονες ποσότητες.

Επιλέξτε ενυδατικό ορό
Το καλοκαίρι, η έκθεση στον ήλιο, το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας αφυδατώνουν το δέρμα. Η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας και εξειδικευμένων ορών για πρόσωπο και σώμα είναι άκρως απαραίτητη για την αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματος και την επαναφορά της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η υφή του θαμπού από το χειμώνα δέρματος βελτιώνεται χάρη στα προϊόντα μεσοθεραπείας. Μετά την ηλιοθεραπεία, δοκιμάστε την τέλεια ενυδατική σύνθεση του ορού SKINCEUTICALS H. A. INTENSIFIER εφαρμόζοντας πέντε μόνο σταγόνες σε πρόσωπο και λαιμό.

Προτιμήστε προϊόντα με τον κατάλληλο δείκτη προστασίας
Χρησιμοποιήστε αντιγηραντικά προϊόντα για πρόσωπο και μάτια σε καθημερινή βάση. Μην αμελείτε την φροντίδα του δέρματός σας, όσο βρίσκεστε σε διακοπές. Η σωστή αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος επιβάλλεται όλο το καλοκαίρι. Επιλέξτε μια αντηλιακή κρέμα που προσφέρει ενυδάτωση, ισχυρή προστασία, όπως η Medik8 ADVANCED DAY TOTAL PROTECT SPF30, η οποία προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση. Θυμηθείτε ότι το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται σε επαρκή ποσότητα σε στεγνό δέρμα και να το ανανεώνετε κάθε 2 ώρες ή και νωρίτερα, εφόσον κολυμπήσετε ή ιδρώσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες του δέρματος σας, ζητήστε προσωποποιημένη συμβουλή ή επισκεφθείτε μας το συντομότερο για να επιλέξουμε μαζί τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Αφήστε σχόλιο