ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Η laser αποτρίχωση έφερε μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας και την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό όλες οι γυναίκες γιατί γίνεται ανώδυνα, γρήγορα και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα. Μια ακίνδυνη δέσμη φωτός των εξελιγμένων LASER Long Pulse Alexandrite 755 nm, απορροφάται επιλεκτικά από τα σημεία που παρουσιάζουν πολύ μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης, δηλαδή τη μελανίνη του τριχικού θύλακα ενώ ταυτόχρονα οι ενεργητικοί ψυκτικοί μηχανισμοί προστασίας αφήνουν την επιδερμίδα άθικτη ακόμα και στα μεσογειακού τύπου δέρματα τεράστια διάδοση της Αποτρίχωσης με Laser αλλά και η αυξημένη ζήτηση για περισσότερα αλλά και καλύτερα συστήματα Laser, είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Έτσι, τα σύγχρονα, στο έπακρον εξελιγμένα δερματολογικά Lasers που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, ενσωματώνουν όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία του παρελθόντος, προσφέροντας ταχύτητα, βέλτιστη αποτελεσματικότητα, και πολύ μεγάλη ασφάλεια (ακόμη και σε σκουρόχρωμα δέρματα ).

Σήμερα, η αποτρίχωση με Laser είναι παγκοσμίως, η πιο δημοφιλής μέθοδος μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας καθώς είναι: γρήγορη, κατάλληλη για κάθε περιοχή του σώματος, ανώδυνη, μόνιμη, μη τραυματική.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ “ΑΚΡΙΒΟ “ΤΟ LASER
Συγκρίνοντας το συνολικό κόστος σε χρόνο και χρήμα , αποδεικνύεται ότι η αποτρίχωση με laser είναι η οικονομικότερη. Καμία άλλη μέθοδος δεν εξασφαλίζει ριζική αποτρίχωση, ενώ αντιθέτως οι περισσότερες συνεπάγονται διάθεση χρόνου και κυρίως έξοδα για την επανάληψη της διαδικασίας, καθώς και για την αντιμετώπιση του πόνου, των ερεθισμών και των τραυματισμών που συχνά συνδέονται με αυτές. Η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει μία ακόμα πιο οικονομική διαδικασία, όταν το κόστος της διαχειριστεί σωστά, δηλαδή σε συνάρτηση με το εύρος των περιοχών αποτρίχωσης, καθώς και τη χρονικά σωστή διαχείριση των συνεδριών.

ΠΟΙΟΥΣ  ΑΦΟΡΑ
Συνίσταται σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ατόμων, αποτελεί μονόδρομο στην λύση του προβλήματος της τριχοφυΐας όταν συνυπάρχουν θυλακίτιδες, κονδυλώματα ή ευρυαγγείες (κυρίως στα κάτω άκρα).

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Το laser αποτρίχωσης ουσιαστικά είναι φως και δεν έχει καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός).Τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης εξαρτώνται από το είδος του laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιείται (με τον αλεξανδρίτη να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα), το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας, το χρώμα του δέρματος, την εμπειρία του χειριστή και του επιβλέποντα δερματολόγου  ιατρού, την ένταση του laser αποτρίχωσης που εφαρμόζεται σε κάθε συνεδρία και τη διάρκεια του παλμού.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πάχος της τρίχας (λεπτή – χοντρή), το χρώμα της  (σκούρο-ανοιχτό), την υπό θεραπεία περιοχή (περισσότερες στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές πιγούνι-στήθος), καθώς επίσης από την ηλικία, το φύλο (περισσότερες στους άνδρες), τις ορμόνες και τη λήψη ορισμένων φαρμάκων. Συνήθως χρειάζονται αναμνηστικές συνεδρίες συντήρησης για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, οι οποίες είναι περίπου 1 με 2 φορές το χρόνο .Πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης οι τρίχες θα πρέπει να έχουν μήκος 2-3 mm. Ο ιατρός σαρώνει με το laser όλη την έκταση της περιοχής. Χάρη στο σύστημα ψύξης που εφαρμόζεται τοπικά, η συνεδρία είναι πρακτικά ανώδυνη και εύκολη διαδικασία. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 2 περίπου μήνες και συνήθως απαιτούνται 5-6 για ένα άμεσο και μακροπρόθεσμο  αποτέλεσμα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑ
Μετά τη laser αποτρίχωση μπορεί να υπάρχει παροδικό ερύθημα που υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Καλό είναι να χρησιμοποιηθούν ενυδατικές κρέμες που θα συστήσει ο δερματολόγος. Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντηλιακό στην περιοχή που έχει γίνει η αποτρίχωση τις επόμενες ημέρες

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ
Το ιατρείο μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στη laser αποτρίχωση, εξοπλισμένο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα alexandrite apogee+ της αμερικανικής εταιρίας cynosure καθώς και τους πλέον καταρτισμένους και έμπειρους χειριστές.