Γιατί ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για αφαίρεση σπίλων με Laser Co2;

Η αφαίρεση σπίλων είναι μία συχνή και απλή διαδικασία, που όμως τρομάζει τους περισσότερους ανθρώπους κι έτσι καταλήγουν να την αναβάλλουν ή και να την αποφεύγουν. Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για αφαίρεση σπίλων, καθώς πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για να μην αφήσει σημάδι. Άρα ήρθε η ώρα ν’ αναλύσουμε την πιο σύγχρονη μέθοδο αφαίρεσης σπίλων.

Τι είναι οι σπίλοι;

Οι σπίλοι ή κοινώς ελιές, είναι συνήθως καλοήθεις συγκεντρώσεις μελανοκυττάρων, σε επίπεδη ή διογκωμένη μορφή, με σχήμα συνήθως στρογγυλό ή σφαιρικό, σε ροζ, καφέ ή μαύρο χρώμα. Κάθε άνθρωπος έχει περίπου 10-40 σπίλους, εκ των οποίων μερικοί είναι εκ γενετής και κάποιοι εμφανίζονται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Οι περισσότεροι σπίλοι παραμένουν αμετάβλητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, ωστόσο είναι πιθανό μερικοί να μεταβληθούν και να εξελιχθούν σε κακοήθες μελάνωμα, μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος που απαιτεί άμεση διάγνωση. Τα σημάδια που πρέπει να σας «ανησυχούν» και αποτελούν ένδειξη για άμεση επίσκεψη στο δερματολόγο σας είναι τα εξής:

➢ Σπίλοι που εμφανίζονται ξαφνικά

➢ Αλλαγή του χρώματος του ήδη υπάρχοντος σπίλου

➢ Αλλαγή στο μέγεθος του σπίλου

➢ Αιμορραγία

➢ Αλλαγή στην επιδερμίδα περιμετρικά

Στις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας, ο οποίος θα διενεργήσει μία ολόσωμη χαρτογράφηση σπίλων και δερματοσκόπηση, που πρόκειται για τον πιο σύγχρονο τρόπο ελέγχου των σπίλων. Σε περίπτωση που ο γιατρός κρίνει έναν σπίλο ύποπτο, θα γίνει χειρουργική εκτομή και βιοψία για να δει εάν είναι καλοήθης ή κακοήθης.

Πότε είναι δυνατή η αφαίρεση σπίλων με τη χρήση λέιζερ;

Η αφαίρεση σπίλων (ελιών) με τη χρήση λέιζερ είναι δυνατή μόνο σε περιπτώσεις που ο γιατρός είναι σίγουρος ότι πρόκειται για καλοήθη σπίλο και είναι επιφανειακός. Επομένως, η αφαίρεση σπίλων με λέιζερ Co2 γίνεται για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους, καθώς μερικές ελιές μπορεί να επηρεάζουν την καθημερινότητα του ασθενούς.

Πως λειτουργεί το laser Co2;

Το laser Co2 είναι ένα χειρουργικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα, που έχει συντελέσει στην επανάσταση των λέιζερ. Λειτουργεί με επιλεκτική φωτοθερμόλυση, εκπέμποντας φωτεινή ενέργεια που απευθύνεται στο νερό που υπάρχει στα κύτταρα του δέρματος. Έτσι, μέσω της εξάχνωσης διασπά τον ιστό του δέρματος και είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση των σπίλων. Είναι μία διαδικασία αναίμακτη, που γίνεται στο ιατρείο με τη χρήση τοπικού αναισθητικού και δεν χρειάζονται ράμματα.

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας μαζί μας για αφαίρεση σπίλων αναίμακτα και χωρίς ράμματα, καθώς επίσης και για ψηφιακή χαρτογράφηση, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αφήστε σχόλιο