Τριχόπτωση: 3+1 μυστικά που θα μας απαλλάξουν!

Θα έχετε παρατηρήσει στον εαυτό σας, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο, η απώλεια στο τριχωτό της κεφαλής γίνεται ολοένα και εντονότερη. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα και στο τελείωμα του καλοκαιριού οι τρίχες ξεκινούν να πέφτουν πιο έντονα.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς αποτελεί φυσικό στάδιο στον κύκλο της τρίχας. Παρόλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί μια ενοχλητική διαδικασία που δεν μας αφήνει να χαρούμε ξέγνοιαστα τις καλοκαιρινές μας διακοπές.Παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα μυστικά που θα μειώσουν αισθητά το φαινόμενο της τριχόπτωσης, ανεβάζοντας ταυτόχρονα διάθεση και αυτοπεποίθηση μαζί!

  1. Αμέσως μετά το μπάνιο μας στη θάλασσα, είναι σημαντικό να ξεπλένουμε τα μαλλιά μας με κανονικό νερό.
  2. Το σαμπουάν που επιλέγουμε θα πρέπει να είναι ειδικό για αναδόμηση και προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και ιδανικά, να έχει ουδέτερο pH, ώστε να μην επηρεάζεται το περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.
  3. Απαραίτητη λεπτομέρεια αποτελεί η χρήση καπέλου τόσο κατά τις ώρες που περνάμε στην παραλία, όσο και στην καθημερινότητα μας στην πόλη.
  4. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις ριζικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι βαφές και οι χημικές διεργασίες προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις στους θύλακες των τριχών.

Υιοθετήστε τα παραπάνω tips στις φετινές σας διακοπές και θα υποδεχτείτε τη νέα σεζόν με πιο υγιή και δυνατά μαλλιά από ποτέ!

 

 

Αφήστε σχόλιο