Έλεγχος σπίλων: χαρτογράφηση με Ecoscan

Ο έλεγχος και η συνεχής παρακολούθηση των σπίλων είναι από τις σημαντικότερες διαδικασίες για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και ιδιαίτερα του μελανώματος που αποτελείτην πιο επικίνδυνη περίπτωση.
Τι είναι οι σπίλοι;
Ευρέως γνωστοί και ως ελιές, οι σπίλοι εμφανίζονται εκ γενετής αλλά και κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου και μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικότητα ή να είναι αποτέλεσμα της συνεχούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπάρχουν διάφορα είδη σπίλων, πολλά από αυτά εντελώς ακίνδυνα. Ωστόσο, δυστυχώς ορισμένοι σπίλοι ενδέχεται να εξελιχθούν σε καρκίνο του δέρματος, γι’ αυτό και η χαρτογράφησή τους κρίνεται απαραίτητη.
Τι είναι η χαρτογράφηση σπίλων;
Πρόκειται για μια διαγνωστική τεχνική που συμβάλλει στην αξιολόγηση των σπίλων. Αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους για την καταγραφή, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σπίλων, συμβάλλοντας σε έγκαιρη διάγνωση περιστατικών καρκίνου του δέρματος.
Πώς γίνεται η χαρτογράφηση και κάθε πότε;
Η χαρτογράφηση σπίλων γίνεται μέσω ψηφιακής φωτογράφησης με ένα ειδικό ψηφιακό σύστημα, το οποίο διαθέτει κάμερα υψηλής ανάλυσης και εξελιγμένο λογισμικό. Απεικονίζει με ακρίβεια τη θέση των σπίλων στο σώμα και αποθηκεύει τις φωτογραφίες τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα αρχείο από εικόνες, το οποίο σε βάθος χρόνου διευκολύνει τον εντοπισμό νέων σπίλων και δίνει τη δυνατότητα να συγκριθούν τυχόν αλλαγές σε ήδη υπάρχοντες σπίλους.
Το διάστημα στο οποίο πρέπει να γίνεται η χαρτογράφηση καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και το ιστορικό του εκάστοτε ασθενούς. Ωστόσο καλό θα ήταν να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αλλά και όταν παρατηρούνται αλλαγές στο χρώμα, το μέγεθος, το πάχος και το σχήμα των σπίλων.
Τι κάνει το μηχάνημα Ecoscan και πώς μπορεί να βοηθήσει;
Η χαρτογράφηση με το Ecoscan προσφέρει απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας καθώς το μηχάνημα διαθέτει δύο επαγγελματικές κάμερες υψηλής ανάλυσης. Το μηχάνημα επιτρέπει το λεπτομερή έλεγχο της εικόνας των σπίλων, προσφέροντας ασφαλή αποτελέσματα. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση και παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης μεγάλου όγκου φωτογραφιών, διευκολύνοντας τη σύγκριση των εικόνων και τον εντοπισμό ανησυχητικών αλλαγών.
Το ιατρείο της δερματολόγου Ειρήνης Χαραλαμπίδου είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο μηχάνημα Ecoscan. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τη σημασία της χαρτογράφησης σπίλων και να κάνετε το δικό σας έλεγχο με το μηχάνημα Ecoscan.

Αφήστε σχόλιο