Τελικά η ρετινόλη είναι απαραίτητη;

Η ρετινόλη πρωταγωνιστεί στα προϊόντα περιποίησης δέρματος  – και δικαιολογημένα – αφού αποτελεί ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που προσφέρει λάμψη και νεανικότητα στο δέρμα.

Τι είναι όμως η ρετινόλη και πώς δρα στην επιδερμίδα;

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α. Πρόκειται για ένα συστατικό που προσφέρει ποικίλα οφέλη, ειδικά όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Μόλις έρθει σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ και δρα ενάντια στη γήρανση του δέρματος. Η ρετινόλη συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση ακμής και δυσχρωμιών, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση της;

Παρόλο που η ρετινόλη είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό συστατικό, η χρήση της αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από αρκετούς λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να προκαλέσει, όπως ερυθρότητα, αίσθημα καύσου και φαγούρα. Ωστόσο τέτοια ζητήματα προκύπτουν κυρίως στα πολύ ευαίσθητα δέρματα, όπου η εφαρμογή της ρετινόλης θα πρέπει να γίνεται με επιπλέον προσοχή.

Αυτό που πρέπει να προσέχετε περισσότερο μετά τη χρήση της ρετινόλης είναι η εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς η ρετινόλη καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Με ποιο τρόπο και πόσο συχνά κάνουμε χρήση της ρετινόλης;

Η χρήση της ρετινόλης ενδείκνυται για τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης καθώς τότε ξεκινά η φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Ο καλύτερος τρόπος να εντάξετε την ρετινόλη στο skincare σας είναι με συστηματική εφαρμογή ώστε να χτίσετε σταδιακά την ανοχή του δέρματος σ’ αυτή. Έτσι, καλό είναι να ξεκινήσετε αρχικά με προϊόντα με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης που σταδιακά θα αυξάνεται.

Τις πρώτες φορές μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα ρετινόλης 1-2 φορές την εβδομάδα. Έπειτα η εφαρμογή γίνεται ανά μια νύχτα, ενώ μετά από διάστημα 2-3 εβδομάδων μπορείτε να κάνετε καθημερινή χρήση.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε προϊόντα με retinol για αναζωογόνηση του δέρματος. Το Medik8 INTELLIGENT RETINOL 10 TR είναι ένας ενισχυμένος ορός με 1,0 % καθαρή ρετινόλη, ενώ τα Medik8 r-Retinoate INTENSE YOUTH ACTIVATING CREAM και Medik8 r-Retinoate YOUTH ACTIVATING CREAM DAY AND NIGHT SERUM αποτελούν δύο επαναστατικά προϊόντα ρετινόλης που συμβάλλουν στη λάμψη και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Το ιατρείο της δερματολόγου Ειρήνης Χαραλαμπίδου προσφέρει προϊόντα ρετινόλης υψηλής ποιότητας. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας με τη δερματολόγο προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τον τρόπο χρήση της ρετινόλης αλλά και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα προϊόντα για το skincare σας.

Αφήστε σχόλιο