Υπερμελάγχρωση: υπάρχει αντιμετώπιση μετά τις διακοπές

Με το καλοκαίρι να έχει πλέον φτάσει και επίσημα στο τέλος του, φακίδες, κηλίδες και πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο και τα χέρια σου, δίνοντας μια θαμπή και φωτογηρασμένη όψη στην επιδερμίδα που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι.
Πού οφείλονται όμως όλες αυτές οι δυσχρωμίες; Σε ένα δερματικό ζήτημα, γνωστό ως υπερμελάγχρωση.
Τι είναι η υπερμελάγχρωση;
Η υπερμελάγχρωση προκαλείται λόγω της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης, της χρωστικής ουσίας δηλαδή στην οποία οφείλεται η απόχρωση της επιδερμίδας. Όταν σημειώνεται ραγδαία αύξηση της μελανίνης, η παραπάνω ποσότητα συσσωρεύεται στην επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος, με αποτέλεσμα αυτό να αποκτά ανομοιόμορφο χρώμα, να αποχρωματίζεται ή να εμφανίζει σκούρες κηλίδες.
Γιατί το καλοκαίρι εντείνεται το πρόβλημα της υπερμελάγχρωσης;
Η εμφάνιση υπερμελάγχρωσης μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως γονιδιακή προδιάθεση ή ορμονικές διαταραχές. Ο κυριότερος και πιο επιβαρυντικός παράγοντας όμως είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Γι’ αυτό άλλωστε και τα συνηθέστερα σημεία στα οποία εντοπίζονται οι δυσχρωμίες είναι τα σημεία που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, δηλαδή το πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Δικαιολογημένα λοιπόν το καλοκαίρι αποτελεί κατεξοχήν την περίοδο όπου η υπερμελάγχρωση επιδεινώνεται.
Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την υπερμελάγχρωση;
Τα σημάδια της υπερμελάγχρωσης μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη χρήση εξειδικευμένων θεραπειών. Η δερματολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου προσφέρει αξιόπιστες λύσεις χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές αισθητικής, συμπεριλαμβανομένων των θεραπειών με τα προϊόντα Μ.E.L.A Concentrated Serum PH Formula και M.E.L.A Recovery PH Formula.
Πιο συγκεκριμένα, το Μ.E.L.A Concentrated Serum PH Formula είναι ένας συμπυκνωμένος διορθωτικός ορός με ένα μείγμα ενεργών συστατικών που επαναφέρει τη χρωματική ισορροπία και περιορίζει τα σημάδια της υπερμελάγχρωσης, διατηρώντας παράλληλα την επιδερμίδα υγιή και ενυδατωμένη.
Το M.E.L.A Recovery PH Formula από την άλλη, είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός ορός με ένα μοναδικό συνδυασμό ενεργών συστατικών που επιταχύνει την αποκατάσταση του δέρματος και προλαμβάνει μελλοντικές βλάβες.
Και οι δύο θεραπείες εφαρμόζονται αποκλειστικά στο ιατρείο με τη συνδρομή της γιατρού.
Κλείσε τώρα το ραντεβού σου με τη δερματολόγο Ειρήνη Χαραλαμπίδου προκειμένου να μάθεις περισσότερα σχετικά με την υπερμελάγχρωση και να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας τη θεραπεία που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σου.

Αφήστε σχόλιο