Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το χημικό peeling

Ένα από τα πιο δημοφιλή peeling προσώπου, το χημικό peeling προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα στην επιδερμίδα γι’ αυτό και προτιμάται τόσο συχνά, όχι μόνο από τους ειδικούς, αλλά και από τους ανθρώπους που είδαν το δέρμα τους να αλλάζει μετά την εφαρμογή του.
Τι είναι το χημικό peeling;
Με τον όρο χημικό peeling αναφερόμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης της επιφανειακής στοιβάδας της επιδερμίδας με τη χρήση ενός ειδικού χημικού διαλύματος.
Το χημικό peeling εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ αλλά και σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως η ράχη και τα χέρια.
Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στο χημικό peeling;
Η εφαρμογή του χημικού peeling διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη διαδικασία που περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
Αρχικά, γίνεται καθαρισμός του προσώπου. Στη συνέχεια, γίνεται εφαρμογή της χημικής ουσίας από εξειδικευμένο γιατρό.
Ενδέχεται να αισθανθείτε ελαφρύ τσούξιμο στην περιοχή, ανάλογα και με το είδος της χημικής ουσίας που εφαρμόστηκε, το οποίο όμως υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα στις επόμενες μέρες, παρατηρείται απολέπιση του δέρματος με σκοπό να δημιουργηθεί νέα, πιο λεία και νεανική επιδερμίδα.
Ποιος είναι ο στόχος του χημικού peeling και σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει;
Το χημικό διάλυμα που εφαρμόζεται στο πρόσωπο μέσω του χημικού peeling απομακρύνει την κατεστραμμένη στοιβάδα του δέρματος, ενώ διεγείρει το δέρμα προκειμένου να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι, ο οργανισμός παράγει νέο δέρμα με πιο λεία υφή και όψη.
Το χημικό peeling συμβάλλει στη λείανση των ουλών και στη μείωση σημαδιών γήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται για να απομακρύνει ουλές ακμής, ουλές από κάποιο τραύμα ή ακόμα και χειρουργικές ουλές, ρυτίδες, κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες.
Παράλληλα, δρα ενάντια της χαλάρωσης, ανανεώνοντας την επιδερμίδα και δίνοντας μια πιο όμορφη και φρέσκια όψη.
Η δερματολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου διαθέτει χρόνια εμπειρίας στην εφαρμογή χημικού peeling, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Κλείστε τώρα το ραντεβού σας προκειμένου να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του χημικού peeling και να δείτε τα αποτελέσματά του στο πρόσωπό σας.

Αφήστε σχόλιο