Θυλακίτιδα γλουτών και αντιμετώπιση με χημικά peeling

Ένα από τα πιο κοινά δερματικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν γυναίκες και άντρες καθημερινά είναι η θυλακίτιδα. Ιδιαίτερα στην περιοχή των γλουτών, όπου η πάθηση εμφανίζεται τις περισσότερες φορές, προκαλώντας ενοχλήσεις, ακόμα και πόνο.

Τι είναι η θυλακίτιδα και πώς προκαλείται;

Πρόκειται για μια φλεγμονή των θυλάκων της τρίχας, η οποία μπορεί να είναι ήπιας, μέτριας αλλά και πιο σοβαρής έντασης. Εμφανίζεται σε πρόσωπο και σώμα, ιδίως στους γλουτούς, την περιγεννητική περιοχή, τις μασχάλες και τα πόδια.

Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι που ενδεχομένως να προκαλέσουν την εμφάνιση θυλακίτιδας, με τον πιο συχνό να είναι λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα. Η αποτρίχωση με συμβατικές μεθόδους – κυρίως με ξυράφι ή κερί – μπορεί επίσης να προκαλέσει θυλακίτιδα. Η έντονη εφίδρωση, η κακή υγιεινή, τα στενά ρούχα που προκαλούν έντονη τριβή, καθώς και η χρήση προϊόντων κακής ποιότητας ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Ποια είναι τα συμπτώματα της θυλακίτιδας;

Ανάλογα με την ένταση της πάθησης, η θυλακίτιδα μπορεί να προκαλέσει μικρά κόκκινα σπυράκια, αίσθημα φαγούρας και καύσου, πύον, οίδημα, ή και πόνο.

Το χημικό peeling ως τρόπος αντιμετώπισης

Στη μάχη κατά της θυλακίτιδας, τα χημικά peeling αποδεικνύονται ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο. Με το χημικό peeling, χημικά διαλύματα εφαρμόζονται στην επιδερμίδα, προκαλώντας χημικό έγκαυμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απομάκρυνση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος και την ανανέωσή του ώστε να απαλλαγεί από τα ενοχλητικά συμπτώματα της θυλακίτιδας.

Πώς μπορείς να προλάβεις την εμφάνιση της θυλακίτιδας;

Το πιο σημαντικό ίσως βήμα πρόληψης κατά της θυλακίτιδας είναι η αποτρίχωση με laser και όχι ξυράφι ή κερί.

Επιπλέον προτίμησε να φοράς άνετα, φαρδιά και βαμβακερά ρούχα ώστε να μειώσεις την τριβή. Επίλεξε προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου, και φυσικά, φρόντισε για την υγιεινή του δέρματος.

Η δερματολόγος Ειρήνη Χαραλαμπίδου διαθέτει χρόνια εμπειρίας στην αντιμετώπιση περιπτώσεων θυλακίτιδας, ενώ το ιατρείο της είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μέσα για τη διενέργεια χημικών peeling και αποτρίχωσης laser. Κλείσε σήμερα το ραντεβού σου για να μάθεις πώς μπορεί να σε βοηθήσει και να απαλλαγείς από τα σημάδια της θυλακίτιδας άμεσα.

Αφήστε σχόλιο