Καλοκαίρι και αποτρίχωση με laser ταιριάζουν;

Γίνεται laser αποτρίχωση το καλοκαίρι; Με την τεχνολογία Laser Alexandrite Apogee+ της εταιρίας CYNOSURE, μπορούμε πλέον να κάνουμε laser και τους καλοκαιρινούς μήνες, με προϋποθέσεις που θα διατηρήσουν την καλή υγεία του δέρματός μας.

Eάν είστε από αυτές τις γυναίκες ή τους άνδρες που σας απασχολεί η αποτρίχωση με την έναρξη του καλοκαιριού, σας επιβεβαιώνουμε ότι οι νέες μεθόδοι αποτρίχωσης laser προσφέρουιν την ιδανική λύση για το πρόβλημα της τριχοφυίας.

Τα διεθνή guidelines συνιστούν πλέον η ιατρική αποτρίχωση να γίνεται αποτελεσματικά με Laser Alexandrite Apogee+ της εταιρίας CYNOSURE, που είναι το πιο ειδικό και αποτελεσματικό laser αποτρίχωσης. Το φως του laser απορροφάται από την μελανίνη των τριχικών θυλάκων με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας και την καταστροφή τους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω δομές του δέρματος. Οι τρίχες με αυτό τον τρόπο εξασθενούν, αραιώνουν και τελικά εξαφανίζονται.

Έτσι, το laser μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, εφόσον όμως τηρηθούν βασικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, συνιστούμε το δέρμα να μην έχει εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία και χωρίς να έχει ερεθισμούς, επειδή το laser απορροφά την ενέργεια του σκούρου χρώματος (τη μελανίνη) κι έτσι ανάλογα με τον τύπο του δέρματος είναι πιθανό να εμφανιστούν μελαγχρωματικές κηλίδες και πανάδες. Eπίσης, οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει το χρώμα του δέρματος, όπως για παράδειγμα η έκθεση στο σολάριουμ είναι απαγορευτικό αν θέλουμε να υποβληθούμε σε laser για την απομάκρυνση της τροχοφυϊας.

Ιδανικά, αυτό που συνιστούμε είναι η εφαρμογή του πριν ακόμη εκτεθούμε στον ήλιο και με συχνή χρήση αντιηλιακών προϊόντων που θα το διατηρήσουν προστατευμένο από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση του μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το δέρμα μας είναι συνήθως μαυρισμένο και ταλαιπωρημένο από την συνεχή έκθεση στον ήλιο.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι περιοχές όπως μπικίνι, χέρια, πόδια, μασχάλες απαιτούν μικρό αριθμό συνεδρίων, ενώ περισσότερες συνεδρίες απαιτούν περιοχές όπως πρόσωπο, κοιλία, μηροί. Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη και αποτελεσματική ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιοχές του σώματος (μεσόφρυδο, κόκκυγας, αυτιά).

Αφήστε σχόλιο