3 βασικές συμβουλές για να κάνετε τη σωστή επιλογή αντιηλιακού

Εάν είσαι ένας από αυτούς που επιλέγουν να φορέσουν αντιηλιακό μόνο το καλοκαίρι, θα πρέπει να ξέρεις ότι η χρήση του είναι απαραίτητη όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, αλλά ακόμα και όταν κυκλοφορούμε στην πόλη κατά τους χειμερινούς μήνες. Το σωστό αντιηλιακό αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, την εμφάνιση κηλίδων, πανάδων και δυσχρωμιών, αλλά και διαφόρων δερματικών παθήσεων. Ωστόσο, η ανάγκη εφαρμογής του είναι ακόμη πιο απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή το δέρμα μας εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο και αφυδατώνεται πιο εύκολα.

Δες παρακάτω 3 βασικές συμβουλές για να κάνεις τη σωστή επιλογή αντιηλιακού:

Έλεγξε τον δείκτη προστασίας SPF

Αν αναρωτιέσαι τι είναι ο δείκτης SPF (sun protection factor), είναι αυτός που υποδεικνύει το χρονικό διάστημα που το αντιηλιακό μπορεί να μας προστατέψει από την UVB ακτινοβολία. Για να καταλάβετε πως λειτουργεί απλά σκεφτείτε ότι, αν το δέρμα σας αρχίζει να κοκκινίζει μετά από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, τότε η χρήση αντιηλιακού με SPF30 θα αποτρέψει το κοκκίνισμα για 30 φορές περισσότερο σε σχέση με τη φυσική άμυνα του δέρματος. Συνεπώς, θα αποτρέψει το κοκκίνισμα για 6 ώρες, με την προϋπόθεση ότι γίνονται επαναλήψεις κατά το συγκεκριμένο χρονικό διαστημα. Αυτό θεωρητικά, καθώς η ένταση και η κατανομή της ακτινοβολίας διαφέρει ανάλογα με την ώρα της ημέρας αλλά και την τοποθεσία. Επίσης, η σύσταση του αντιηλιακού επηρεάζεται όσο περνάει η ώρα από την εφίδρωση, την επαφή με το νερό ή τα ρούχα. Επιπλέον, αφορά την προστασία μόνο από την UVB ακτινοβολία και όχι και από την UVΑ. Ωστόσο, η διαφορά στην περιεκτικότητα σε χημικά και ορυκτά φίλτρα είναι σημαντική και μπορεί να επηρεάσει και την τελική υφή του προϊόντος.

Εάν αναζητείτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF +50, επιλέξτε την Advanced Brightening UV SPF50+. Συνδυάζει ευρέως φάσματος UV προστασία με ένα μείγμα συστατικών κατά των δυσχρωμιών για πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Έχει τεράστια αντοχή σε όσους γυμνάζονται αλλά και μέσα στο νερό, ενώ είναι ιδανικό για δέρματα ηλικιακού γκρουπ κάτω των 30 ετών.

Έλεγξε την αναγραφή του φίλτρου UVA

Δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος δείκτης για την UVΑ. Σε αυτή την περίπτωση τα προϊόντα χωρίζονται σε αυτά που έχουν φίλτρα UVΑ και σε αυτά που δεν έχουν. Για να έχουμε λοιπόν την καλύτερη προστασία από τη βλαβερή επίδραση του ήλιου χρειαζόμαστε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος, που να προστατεύει από UVB και UVΑ ακτινοβολία. Όλα τα αντιηλιακά της SkinCeuticals, συνδυάζουν ευρέως φάσματος UV προστασίας, γεγονός που προσφέρουν ολοκληρωμένη προστασία στο δέρμα σας.

Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου

Ένα ακόμη κριτήριο επιλογής του σωστού αντιηλιακού είναι ο τύπος του δέρματός σου. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντιηλιακό μη φαγεσωρογόνο, με ματ υφή και διάφανο τελείωμα. Δοκίμασε την Ultra Facial Defence SPF50, το πιο λεπτόρρευστο αντιηλιακό, με 100% φυσικά φίλτρα, ενισχυμένο με artemia salina, ένα εκχύλισμα πλαγκτόν, που αυξάνει τις άμυνες του δέρματος και την αντίσταση στη UV ακτινοβολία και το θερμικό στρες.

Εάν ανήκεις στο ηλικιακό γκρουπ άνω των 45 ετών, τότε το δέρμα σου χρειάζεται περισσότερη τροφή και θα πρέπει το αντιηλιακό σου να απευθύνετε σε ώριμα δέρματα για να δώσει την απαραίτητη ισορροπία ενυδάτωσης που χρειάζεσαι. Η ιδανική επιλογή για εσένα είναι το αντιηλιακό Mineral Radiance SPF 50. Mε 100% φυσικά UV φίλτρα, αυτό το υψηλής προστασίας αντιηλιακό, περιέχει χρώμα που προσαρμόζεται στον τόνο του δέρματος, αποτρέπει τη διάσπαση του κολαγόνου από τη UV ακτινοβολία και δρα στην πρόληψη της φωτογήρανσης.

Για εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία, επιλέξτε ένα αντηλιακό ματιών που προστατεύει, διορθώνει και βελτιστοποιεί την περιοχή των ματιών, συμπεριλαμβανομένου και του κινητού βλεφάρου. Έχε υπόψη το Mineral Eye UV Defense παρέχει ευρέως φάσματος SPF 30 προστασία χωρίς να μεταφέρεται, ούτε να ερεθίζει τα μάτια. Ενιαίες χρωστικές βελτιστοποιούν τον τόνο του δέρματος, ενώ παράλληλα τα ceramides θρέφουν την περιοχή, δημιουργουργώντας μια ιδανική βάση για την εφαρμογή του μακιγιάζ. Σχεδόν εντυπωσιακό που θα σε προστατέψει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση αντιηλιακού, δες τις προτάσεις του e-derma.gr/ με την έγκριση της επιστημονικής κοινότητας.

Αφήστε σχόλιο