Βαθιά ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ

Η διαταραχή του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ακραία μεταβολή της θερμοκρασίας ή η ξηρασία, αλλά και από προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου στερούν από το δέρμα την απαραίτητη υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τη ζωντάνια, τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της, αποκτώντας μια θαμπή και κουρασμένη όψη.
Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα ενυδάτωσης που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την απώλεια υγρασίας είναι φυσικά το υαλουρονικό οξύ.
Τι είναι όμως το υαλουρονικό οξύ και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σου;
Πρόκειται για έναν σύνθετο υδατάνθρακα που αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και λειτουργεί ως αποθήκη νερού της επιδερμίδας αφού μπορεί να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Χάρη σ’ αυτήν του την ικανότητα, το υαλουρονικό οξύ ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και ενισχύει σημαντικά την ενυδάτωσή του. Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων στο μέτωπο και γεμίζει τις λεπτές γραμμές του προσώπου, προσφέροντας ένα πιο νεανικό και λαμπερό δέρμα.
Παράλληλα, ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας και διατηρεί την ελαστικότητά της για μια πιο υγιή, φρέσκια και απαλή υφή και όψη.
Πέρα από τις ενυδατικές του ιδιότητες, το υαλουρονικό οξύ προσφέρει πολλά ακόμη ευεργετικά οφέλη στην επιδερμίδα. Δρα και ως αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το κολλαγόνο στην επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες, ενώ έχει και ιδιαίτερα αποτελεσματική επουλωτική δράση αφού ενισχύει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να επανορθώνει τις κυτταρικές του φθορές.
Από ενυδατικές κρέμες προσώπου μέχρι κρέμες ματιών και ορούς (serum), στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη μια ευρεία γκάμα από προϊόντα που χρησιμοποιούν το υαλουρονικό οξύ προκειμένου να προσφέρουν στην επιδερμίδα σου όλα τα παραπάνω οφέλη.
Στο e-derma.gr σε περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα εμπλουτισμένα με υαλουρονικό οξύ που δρουν ενάντια στην ξηρότητα, αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης και βοηθούν στη διατήρηση της ζωντάνιας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
Επισκέψου το site και ανακάλυψε τα προϊόντα που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες του δέρματός σου και δημιούργησε μια ρουτίνα περιποίησης που εκμεταλλεύεται πλήρως τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος.

Αφήστε σχόλιο