ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ

Τί είναι η κυτταρίτιδα;
Η πλειοψηφία των γυναικών ταλαιπωρείται από την αντιαισθητική όψη του φλοιού πορτοκαλιού, όπως λέμε συχνά, το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.
Πρόκειται ουσιαστικά για συσσωρευμένο λίπος μαζί με νερό ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, και συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό. Τα αποθέματα λίπους ωθούν και παραμορφώνουν τον συνδετικό ιστό, οδηγώντας με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά «λακκάκια», κυρίως στους γλουτούς και τους μηρούς.
Τα ποσοστά των γυναικών που εμφανίζουν έστω και κάποια φορά στη ζωή τους κυτταρίτιδα, αγγίζει το 90% ενώ στους άνδρες δεν είναι σύνηθες φαινόμενο.

Στάδια
Η κυτταρίτιδα συναντάται σε 3 στάδια:

Στάδιο 1 (ήπια): Οι «λακκουβίτσες» στο δέρμα εμφανίζονται μόνο όταν το πιέζουμε, όχι όταν είμαστε όρθιες ή ξαπλωμένες.
Στάδιο 2 (μέτρια): Η κυτταρίτιδα είναι ορατή όταν είμαστε όρθιες, αλλά δεν εμφανίζεται όταν είμαστε ξαπλωμένες
Στάδιο 3 (προχωρημένη): Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής είτε είμαστε όρθιες, είτε ξαπλωμένες, με πίεση ή χωρίς.

Αίτια:
Η κυτταρίτιδα μπορεί να προκληθεί από τους παρακάτω παράγοντες:

  • Κακή διατροφή
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Δυσκοιλιότητα
  • Καθιστική ζωή και μειωμένη φυσική δραστηριότητα
  • Κληρονομικότητα
  • Αργός μεταβολισμός
  • Κακή κυκλoφoρία αίματoς
  • Παχυσαρκία
  • Κάπνισμα και συχνή κατανάλωση καφέ, αλκοόλ και αναψυκτικών.
  • Αιτίες της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι και παθολογικές: κακή λειτουργία του ήπατος, ή ενδοκρινολογικές διαταραχές.

Αντιμετωπίζεται;
Η κυτταρίτιδα μπορεί να καταπολεμηθεί και να περιοριστεί σημαντικά (σε ήπιες περιπτώσεις ακόμη και να εξαλειφθεί) με μία σειρά από θεραπείες ανάλογα με την ανάγκη της κάθε γυναίκας.

Κρυολιπόλυση
Πρόκειται για μία μη επεμβατική διαδικασία που παγώνει και σκοτώνει τα κύτταρα του λίπους, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται συνήθως για την απομάκρυνση του λίπους αλλά βελτιώνει σημαντικά και την κυτταρίτιδα.

Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες
Αποτελεί μία πρωτοποριακή μέθοδο κατά της κυτταρίτιδας που συνδυάζει μαγνητικούς παλμούς και ραδιοσυχνότητες. Οι μαγνητικοί παλμοί αυξάνουν την παραγωγή FGΦ-2 αυξητικής ορμόνης αιμοφόρων και την παραγωγή ινοβλαστών Ταυτόχρονα οι ραδιοσυχνότητες αυξάνουν την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης προκαλώντας θερμική καταστροφή κάτω από την επιδερμίδα η οποία αναγκαστικά διεγείρει τους μηχανισμούς αναδόμησης του δερματικού ιστού. Επίσης αυξάνουν τον μεταβολισμό, καταστρέφουν τον λιπώδη ιστό, εξαλείφοντας ακόμη και την πιο επίμονη μορφή κυτταρίτιδας.

Λεμφικό μασάζ
Είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλη θεραπεία, αποτελεί τη νούμερο ένα λύση για την κυτταρίτιδα. Η θεραπεία με ecocell αντιμετωπίζει δραστικά την κυτταρίτιδα καθώς βοηθάει στην αποσυμφόρηση της λέμφου από τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες, και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Carboxy
Είναι μία καινοτόμος τεχνολογία που μειώνει κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος με τη βοήθεια του διοξειδίου του άνθρακα, και απομακρύνει ραβδώσεις ενώ παράλληλα σταματά την χαλάρωση του δέρματος.

Αφήστε σχόλιο